#MeToo

2019.01.24. 21:08

Négy új sztárügyvédet fogadott fel Harvey Weinstein

A tapasztalt ügyvédek korábban Rose McGowant és Kobe Bryant is védték már.

(FILES) In this file photo taken on June 05, 2018 (FILES) In this file photo taken on June 5, 2018 Hollywood film producer Harvey Weinstein enters Manhattan criminal court in New York. Harvey Weinstein's defense lawyer on Friday, August 3, 2018, demanded that a New York court dismiss the sex crimes charges against him, explosively disclosing "warm" emails between the disgraced Hollywood tycoon and his alleged rape victim, in which she said "I love you." / AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Forrás: AFP

Fotó: Eduardo Munoz Alvarez

Harvey Weinstein új sztárügyvédeket fogadott, akik ellátják majd a védelmét a New Yorkban március elején kezdődő bírósági eljárásban, amelyben szexuális erőszakkal vádolják.

Weinstein mind a négy új ügyvédje sikereket ért el korábban híres ügyfelek védelmében. Jose Baez és Ronald Sullivan éppenséggel annak a Rose McGowannak az ügyében járt el tavaly egy virginiai kábítószer-birtoklási ügyben, aki a Weinsteint szexuális bántalmazással vádló nők egyike volt.

A harmadik ügyvéd, Pamela Robillard Mackey viszont korábban a kosaras sztár Kobe Bryant felmentését érte el, akit egy nő azzal vádolt meg, hogy 2003-ban, 19 éves korában a sportoló megerőszakolta. Az ügyvédcsapat negyedik tagja Duncan Levin volt manhattani ügyész.

A tapasztalt védőcsoport olyan új „álomcsapat” lehet Weinstein számára, mint amilyen annak idején elérte, hogy O. J. Simpsont felmentsék az esküdtek a gyilkosság vádja alól.

Weinsteinnek azért kellett új védők után néznie, mivel korábbi ügyvédje, Benjamin Brafman, aki tavaly tavasszal történt manhattani letartóztatása óta képviselte, visszaadta megbízását. Közös közleményük szerint barátságban válnak el útjaik. McGowan viszont máris jelezte, hogy az őt is védő ügyvédeknek az alkalmazása a Weinstein-ügyben, amelyben maga is érintett, szerinte felveti az összeférhetetlenséget. A színésznő elmondta: azt gyanítja, az ő kábítószer-birtoklási ügye még azért nem jutott el a tárgyalásig, mivel az ügyvédeit Weinstein „a színfalak mögött megvette”.

A 66 éves Weinsteint azzal vádolták meg New Yorkban, hogy 2013-ban megerőszakolt egy nőt és 2006-ban szexuális aktusra kényszerített egy másik nőt. Ha elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A bukott filmmogult védők közül a legismertebb talán Baez, akinek sikerült a lánya meggyilkolásával vádolt Casey Anthonyt felmentetnie a bíróságon. Baez és Sullivan sikeresen védte a New England Patriots amerikaifutball-játékosát, Aaron Hernandezt 2017-ben egy kettős gyilkossági ügyben.

Weinstein letartóztatása óta következetesen tagadta, hogy részt vett volna bármilyen nem közös megegyezéssel létrejött szexuális aktusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!