jogi galibák

2018.02.12. 17:22

Pereskednek az örökségért a néhai Johnny Hallyday gyermekei

Egy fityinget sem kaptak a hagyatékból, bíróság elé viszik az ügyet.

(FILES) In this file photo taken on December 09, 2017 Son of late French singer Johnny Hallyday David Hallyday and daughter Laura Smet stand outside La Madeleine Church at the end of the funeral ceremony in tribute to late French singer Johnny Hallyday on December 9, 2017 in Paris. Actress Laura Smet, 34, daughter of the late French rock legend Johnny Hallyday, is to contest his will after he left everything to his fourth wife, Laeticia, who was 32 years his junior, according to a statement of her lawyers on February 12, 2018. Her half-brother David Hallyday, whose mother, 1960s pop star Sylvie Vartan was the singer's first wife, has joined her in contesting the will, which was made in California, where Hallyday spent much of his later years. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY

Pert indítottak az örökségből való részesedésért a decemberben elhunyt Johnny Hallyday francia rocksztár kisemmizett vér szerinti gyermekei, Laura Smet és féltestvére, David Hallyday.

A 74 évesen rákbetegségben meghalt énekes végrendeletében mindent utolsó feleségére, Laeticiára hagyott, annak esetleges halála esetén a teljes örökség egyenlő arányban két örökbefogadott lányukra, a vietnami származású Jade-re és Joyra száll.

A 34 éves Laura Smet, aki a zenészlegenda Nathalie Baye színésznőhöz főződő kapcsolatából született, hétfőn ügyvédek útján tárta a világ elé, hogy semmit sem örökölt apjától, sem ingatlanvagyont, sem jogdíjat, de még egy emléket sem, „még a neki szentelt, Laura című kislemezének a borítóját sem”.

Mint az ügyvédek a hétfői sajtótájékoztatón elmondták, Laura Smet „megdöbbenéssel és fájdalommal” tudta meg a végrendeletből, hogy Johnny Hallyday kisemmizte őt és 51 éves bátyját. A nő hangsúlyozta, hogy szerette volna családon belül rendezni az ügyet, de nem maradt más választása, mint „harcolni az érdekeiért és minden lehetséges jogi eszközzel megvédeni apja munkásságát”.

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették.

A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata, a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését.

„A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal”

– hangsúlyozta Laura Smet.

A bálványozott énekes ötször nősült, kétszer ugyanazt a nőtt vette feleségül, viszont csak élettársi kapcsolatban élt lánya, Laura anyjával. Fia első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született.

Borítókép: BERTRAND GUAY / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!