most fut a 30. évad

2018.05.01. 08:00

Rekordot döntöttek Simpsonék

Vasárnap este sugárzott 636. epizódjával a legendás animációs film a leghosszabb főműsoridős tévésorozat lett.

Cartoonist Matt Groening, creator of "The Simpsons," poses with his characters Bart (L) and Homer Simpson as he is honored with the 2,459th star on the Hollywood Walk of Fame February 14, 2012 in Hollywood, California. The 500th episode of the "The Simpsons" will air in the US on February 19th. AFP PHOTO / Robyn Beck / AFP PHOTO / ROBYN BECK

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Robyn Beck

Simpsonék a Gunsmoke című vadnyugati széria 635 részes csúcsát döntötték meg, a sorozatot 1955 és 1975 között vetítették az amerikai tévék.

A sorozat jelenleg futó, 30. évada nem ért véget, két évad biztosan várható még.

A tavaly megrendelt részekkel együtt a széria 669 epizódból fog állni.

Az 1989-es premier óta Simpsonék világhírűvé váltak. Homer és Marge, valamint gyerekeik Springfieldben zajló története nemcsak tartós, hanem többszörösen elismert.

A sorozat mostanáig 32 Emmy-díjat kapott, a 2012-es A Simpson család – Maggie az óvodában című rövidfilmet pedig Oscar-díjra jelölték az animációs rövidfilmek kategóriájában. A családnak csillaga is van a hollywoodi Hírességek sétányán.

Borítókép: Matt Groening, a világhírű sorozat ötletgazdája a karakterekkel

AFP PHOTO / Robyn Beck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!