Elismerés

2018.09.24. 09:00

Rihanna Barbados rendkívüli nagykövete lett

Hazaszeretetét azzal is kimutatja, hogy sokat ad vissza az országnak és otthonaként hivatkozik rá.

Barbados rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének nevezték ki a popsztár Rihannát – jelentette be csütörtökön a szigetország kormánya. Szülőhazája nagyköveteként oktatási, idegenforgalmi és befektetési ügyekben képviseli majd a Kis-Antillákhoz tartozó szigetet – írja a Lokál.

Mia Amor Mottley miniszterelnök kiváló barbadosiként méltatta a 30 éves énekesnőt, aki sokat tett a 280 ezer lakosú sziget nemzetközi hírnevéért.

“Rihanna mélyen szereti ezt az országot, amit különösen az egészségügy és az oktatás terén megnyilvánuló filantrópiája is tükröz. Hazaszeretetét azzal is kimutatja, hogy sokat ad vissza az országnak és otthonaként hivatkozik rá” – mondta Mottley.

A kormányfő kiemelte: amellett, hogy igazi popikonná vált, az énekesnő kreativitása és üzleti érzéke is figyelemre méltó, éppen ezért gondoltak arra, hogy határozottabb szerepet adjanak neki abban a munkában, amit az ország átalakításáért végeznek.

Rihanna elmondta: büszke rá, hogy hazájától ilyen tekintélyes megbízatást kapott. Mint hangsúlyozta: “Minden barbadosinak ki kell vennie a részét az erőfeszítésekből, kész vagyok rá és örömmel vállalom a felelősséget”.

Az énekesnőt 2008-ban már kinevezték Barbados egyik kulturális nagykövetének.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!