Richter Kevin

2018.03.03. 19:55

Világrekordot döntött ez a 17 éves magyar fiú (videó)

Az ijfú lovasakrobata húsz ló segítségével érdemelte ki a világhírnevet március harmadikán. Richter Kevinnek a Fővárosi Nagycirkusz porondján, egy 13 méter átmérőjű színpadon kellett terelnie a húsz csődört.

Richter Kevin Guiness rekord kísérlete

Forrás: MW

Fotó: Tóth-Blum Dániel

A becslések szerint csaknem 1000 ember szeme láttára döntötte meg a „magyar posta” című produkcióval az országos - és vélhetőleg a világrekordot is Richter Kevin.

A művész az attrakció során két lovon állt, és úgy haladt körbe a 13 méter átmérőjű porondon. A körözés közben újabb és újabb lovakat engedtek a „pályára”, melyek Kevin lába, és az alatta ügető lovak között mentek át. Eközben az akrobata megfogta a patások vezető szárát. Ezt 18 állattal végezte el, így összesen 20 ló irányítása volt a feladata a rekordkísérlet során.

A teljesítményt a Magyar Rekord Egyesület hitelesítette, Sebestyén István képviseletében, aki elmondta, hogy ez a hitelesítés önmagában még nem jelenti azt, hogy bekerül a Guinness-rekordok közé. Ehhez ugyanis külön fel kell terjeszteni az angol kiadó számára, ami természetesen meg is fog történni.

Ezen a videón látható a sikeres rekordkísérlet, amelyben Richter Kevin fél kézzel, játszi könnyedséggel irányítja a 20 lovat.

Ismerős vezetéknév

Richter Kevin a híres artistacsalád tagja, Richter Flórián fia. A család generációk óta hagyományként tekint az artistaéletre, és sikeres cirkuszművészként világszerte komoly elismerést vívtak ki maguknak. Sikereiket elismerések sora is bizonyítja, a közelmúltban például Richter József és felesége, Merrylu Casselly elnyerték az Aranybohóc-díjat, ami a cirkuszművészek Oscar-díjának felel meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!