árverés

2018.01.19. 08:00

Világsztárok ruhái segítik a zaklatások elleni mozgalmat

Az aukción ott lesz egyebek között Reese Witherspoon, Meryl Streep, Laure Dern, Tracee Ellis Ross, Seth Myers és Zoe Krawitz öltözéke.

Árverésre bocsátják péntektől az eBayn a Golden Globe díjátadón viselt 39 estélyi ruhát és szmokingot a munkahelyi szexuális zaklatások ellen fellépő Lejárt az idő! mozgalom segítésére.

Az aukción ott lesz egyebek között Reese Witherspoon, Meryl Streep, Laure Dern, Tracee Ellis Ross, Seth Myers és Zoe Krawitz öltözéke.

A kikiáltási árakat 2500 és 10 000 dollár között határozták meg a ruhák tervezőinek javaslatára, akik maguk ajánlották fel darabjaikat jótékonysági célra – adta hírül a The New York Times amerikai napilap honlapján.

A bevétel teljesen a Lejárt az idő! mozgalmat gyarapítja, hogy segítsék a szexuális zaklatások kevésbé „kiváltságos” áldozatait ügyük feltárásában, jogi védelmük finanszírozásában. A kezdeményezés e célból már életre hívott egy 15 millió dolláros jogi alapot.

Mivel a kikiáltási árak viszonylag magasak, az aukció szervezői – a Condé Nast, az eBay és a Lejárt az idő! – három ruhát, a Stella McCartney, Diane von Furstenberg és Rosie Assoulin tervezte estélyi ruhákat felajánlotta tombolára. Azok, akik 25 dollárral vagy többel gyarapítják a mozgalmat, automatikusan részt vehetnek benne.

Borítókép: MTI/AP/Invision/Jordan Strauss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!