világfa ágai

2018.03.02. 12:15

Visszavágnak a vikingek

A sorozat történelemrajongók számára is kitűnő választás: ugyanis Ragnar Lothbrok felemelkedését meséli el, aki elsőként hajózik nyugatra, hogy felfedezze ős-Angliát.

Március 2-án, pénteken Ragnar Lothbrok és a vikingek történetéről szóló nagysikerű kanadai-ír kalandfilmsorozat az első évaddal debütál egy népszerű mozicsatornán. Történelem, portyázás, erőszak, rengeteg vér, nagy csaták és nem utolsó sorban, szenvedély: a látványos és izgalmas széria tökéletesnek bizonyul arra is, hogy kissé felpezsdítse vérünket ebben a fagyos időben.

A sorozat történelemrajongók számára is kitűnő választás: a Vikingek ugyanis Ragnar Lothbrok felemelkedését meséli el, aki elsőként hajózik nyugatra, hogy felfedezze ős-Angliát. A sorozat korhűen enged betekintést a vikingek kultúrájába és szokásaiba, miközben megismerhetjük Ragnar és családja történetét.

Az első évadban kilenc epizódon keresztül követhetjük nyomon a dán történelem egyik legismertebb karakterének felemelkedését és hatalomra kerülését, visszarepülve az időben a 8. és a 11. század Skandináviájába.

A kilences szám nem véletlen, hiszen misztikus jelentése van a skandináv mitológiában: többek között a világfa ágai is kilenc világig érnek, valamint Heimdallnak, Asgard kapuőrének és a Bifröszt őrzőjének is kilenc édesanyja volt.

Gigantikus csatajelenetek, misztikum és a történelem egyvelege szegez a képernyő elé, miközben egyszerre szerethetjük és gyűlölhetjük a norvég, dán és svéd vonásokkal rendelkező karaktereket. A meglepő és olykor meghökkentő sorozatot az emberek, helyszínek és nyelvek keveredése teszi igazán különlegessé, valódi történelmi hangulatot teremtve.

A tökéletes hatáshoz megfelelő zenei hangulat is dukál, amelyre szintén nagy hangsúlyt fektettek az alkotók. A hangeffektusok nagyban hozzájárulnak a hatáskeltéshez, majd tovább feszítik a nézők idegeit.

Forrás: Redlemon

Címkék#Viking

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!