figyelni kell a táplálkozásra

2018.08.21. 15:57

Weisz Fanni rajong a görögdinnyéért

A siket modell egyelőre úgy gondolkodik, hogy mindent lehet enni, csak mértékkel, míg a dietetikus a mozgást is fontosnak tartja.

HOT!

Budapest, 2014. szeptember 24. Weisz Fanni siket modell, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Stratcomm Kft. Ég, föld, férfi, nő című sorozatának egyik műsorvezetője a sorozat második évadának beharangozó sajtótájékoztatóján a közmédia óbudai, Kunigunda úti bázisán 2014. szeptember 24-én. A sorozat kevésbé ismert magyar tájakon és határon túli vidékeken kalauzolja a nézőket október 4-től az M1 műsorán. MTI Fotó: Kovács Attila

„Szerintem a mindennapok titka abban rejlik, hogy nincs tiltott étel az étlapon, csak mindent mértékkel kell enni. Mondom ezt most naivan, 25 évesen, ám lehet, hogy pár év múlva megváltozik a véleményem” – mondta Weisz Fanni a HOT! magazinnak.

A modell reggelire egy tejeskávét ajánl, friss kaláccsal. Tízóraira egy pohár frissen facsart narancslevet. Az ebéd egy szép bécsi szelet, friss ecetes fejes salátával, majd uzsonna: Caesar-saláta. A vacsora lehet baconbe csomagolt zöldbab hercegnő burgonyával és sült lazaccal, vagy egy kis grillezett sajt vegyes salátával. Ez így összesen nagyjából 18000 kcal.

A dietetikus véleménye:

Minden életkorban előfordul, hogy jobban oda kell figyelni a táplálkozásra. Ha például egy fiatal elkerül a szülői háztól, és kollégiumba vagy a párjával egy háztartásba költözik, akkor máris jóval nagyobb az esélye, hogy főzés és házi koszt helyett többször választ majd a gyorséttermi kínálatból. Ez évente akár 7-8 pluszkilót is jelenthet. Fanni remek formában van, ám nem árt tudni, hogy 25 éves kor felett az anyagcsere lelassul, az alakot aktív, sportos élettel és minél kevesebb tartósítószert tartalmazó ételek fogyasztásával lehet megtartani.

Fanni kedvencei:

Hideg görögdinnyeleves

1 tányér: 101 kalória

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 főre: 1 szelet görögdinnye (20 dkg), 2 dl vörösbor, 3 ek. cukor, 3 cl citromlé, 5 szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 3 cl fehér rum, 1 zsemle, 2 dkg füstölt sajt, dió

A jól behűtött dinnyéből cseresznyemagozóval kivágunk 20 golyócskát, majd félretesszük. A többi dinnyehúst – mag nélkül – kikanalazzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a vörösbort, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Botmixerrel összekeverjük.

Beleszórjuk a szegfűszeget, és a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával együtt a hűtőszekrénybe tesszük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a sajtot lereszeljük.

Amikor az ízek jól összeértek, tányérokba öntjük a dinnyelevest. Rátesszük a dinnyegolyókat és a mazsolát. A zsemlét szeletekre vágjuk, megpirítjuk, és rászórjuk a sajtot és a diót. Tálalhatjuk dinnyehéjban is.

Mintaétrend dinnyéből:

Reggeli:

Avokádós, füstölt sonkás pirítós görögdinnyés cukormentes limonádéval

Tízórai:

Görögdinnyés, joghurtos chiapuding zabpehellyel és mentával

Ebéd:

Hideg görögdinnyeleves, csirkerizottó zöldségekkel

Uzsonna:

Kecskesajtos dinnyefalatkák pisztáciával

Vacsora:

Görögdinnyés bulgursaláta szardíniával

 

Borítókép: Weisz Fanni siket modell

Forrás: MTI Fotó/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!