Texasi lövöldözés

2017.11.05. 21:48

Több mint húsz halott, a tettes is meghalt

Fegyveres támadás történt a dél-texasi Sutherland Springs település baptista templomában vasárnap. Több mint húszan haltak meg és legalább húsz sebesültet tartanak számon.

Helyi idő szerint dél körül egy férfi belépett a templomba, ahol éppen istentiszteletet tartottak, majd vaktában lövöldözni kezdett. A Fox televízióban megszólaltatott szemtanúk egyike arról számolt be, hogy éppen a templommal szemben lévő benzinkúton volt, amikor meghallotta a lövöldözést. Szerinte legalább ötven lövés dördült el.

Seriff helyszínel a dél-texasi Sutherland Springs település baptista templománál. (MTI/AP/Austin American-Statesman/Nick Wagner)

A mintegy 400 lelket számláló település rendőrsége és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai perceken belül a helyszínre érkeztek. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a rendőrök üldözőbe vették és rálőttek. A megyei seriff szóvivője, Robert Murphy szerint egyelőre nem világos, hogy az elkövetőt a rendőrök lőtték-e agyon, vagy öngyilkos lett. A férfi azonosítása még nem történt meg.

A híradások szerint a templomban eddig húsznál több holttestet találtak. A sebesültek száma is meghaladja a húszat. Helikopterekkel és mentőkkel szállítják őket egy közeli település kórházába.

A Japánban tartózkodó Donald Trump elnök Twitter-üzenetben reagált a tragédiára. „Isten segítse meg a Sutherland Springsben élőket” – írta.

Twitter-bejegyzésben fejezte ki együttérzését Greg Abbott texasi kormányzó is. Sutherland Springs a dél-texasi San Antoniótól mintegy ötven kilométernyire délre fekszik.

Borítófotó: Tűzoltók és rendőrök a dél-texasi Sutherland Springs település baptista templománál, ahol egy fegyveres tüzet nyitott a jelenlevőkre (MTI/AP/KSAT)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!