digitális vád

2020.05.21. 09:39

Videón tartják az ügyészi meghallgatásokat

A megyei ügyészségeken folyamatosan bővül a telekommunikációs eszköz használata a rendkívüli járványhelyzetben. A Somogy Megyei Főügyészség büntetés-végrehajtás felügyeleti ügyészei a börtönökben fogvatartottak ügyészi meghallgatását is a központosított videokonferencia rendszer használatával hajtották végre.

K.G.

Az ügyész a meghallgatásokról feljegyzést készít, és ha a fogvatartottal szemben tanúsított bánásmód tekintetében jogsértést észlel, megteszi a szükséges intézkedéseket. A Somogy Megyei Főügyészség ügyészeihez az elmúlt időszakban hét fogvatartott fordult kérelemmel, akiknek az ügyészi meghallgatására már telekommunikációs eszköz használatával történt. A Somogy Megyei Főügyészség tavaly átadott új épületében kiépített központosított videokonferencia rendszer segítségével az ügyészek a rendkívüli járványhelyzetben személyes kontaktus nélkül, de a legszigorúbb adatbiztonsági követelményeket betartva tudták meghallgatni a kérelmezőket.

A Siófoki Járási Ügyészség ügyésze a héten szintén telekommunikációs eszközzel vett részt egy előkészítő ülésen, melyet a bíróság annak a prostitúciós tevékenység köré épült bűnbandának az ügyében tartott meg, ahol a két férfiből és két nőből álló csoport tagjai egymással összejátszva fosztották ki a kéjnők vendégét Siófokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!