kapzsiság +

2021.02.11. 09:21

Autót venni mentek, de aztán inkább szétlopkodták a helyet a kaposvári férfiak

Nem volt otthon a tulaj, mikor az autójáért mentek, ezért elloptak tőle mindent, amit csak értek.

Sonline

Az ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal és nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő 38 éves férfival és 25 éves unokaöccsével szemben, akik egy korábban panzióként működő lakóházat fosztottak ki.

A kaposvári vádlottak – akik vagyon elleni bűncselekmények miatt már mindketten megjárták a börtönt – 2020 októberében egy Somogy és Zala megye határán fekvő településre mentek azzal a céllal, hogy ott gépkocsikat vegyenek. Miután azonban bementek a korábban panzióként működő ingatlanra, és a tulajdonosokat nem találták otthon, eldöntötték, hogy kifosztják a házat.

 

A vádlottak először garázsba törtek be, és onnan akkumulátorokat loptak. Ezután az idősebbik férfi felfeszítette a lakóház bejáratát, majd ott társával közösen kutatást végeztek, és végül a hálószobában nagyobb értékekre bukkantak. A vádlottak innen készpénzt, férfi és női ékszereket, valamint karórákat loptak el összesen 800.000,-Ft értékben, majd miután minden számukra értékes tárgyat összepakoltak, a fiatalabb vádlott gépkocsijával hazaindultak.

 

Az idősebb vádlott a lopott akkumulátorok egyikét saját gépkocsijába építette be, míg az ékszereket és az órákat értékesítette. A marcali rendőrök azonban egy héten belül elfogták és őrizetbe vették a két férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

 

Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő idősebb férfival szemben 3 év 8 hónap fegyház, míg fiatalabb társával szemben 2 év 6 hónap börtön kiszabására tett indítványt arra az estre, ha a bűncselekmény elkövetését beismerik. Az ügyészség a fiatalabb férfival szemben a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének elrendelésére is indítványt tett.

 

Képünk részben illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!