bűnözés

2021.02.02. 08:20

Nyaralókat fosztogató bandát kapcsoltak le a Balaton-parton

A három férfi 2020 tavaszán sorozatosan és szervezetten tört be hétvégi házakba a balatonlellei és balatonboglári szőlőhegyen.

sonline

Fotó: Shutterstock

A vádlottak – akik valamennyien voltak már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – 2020 áprilisában megállapodtak abban, hogy Balaton-parti lakóhelyükhöz közeli hétvégi házakba és pincékbe törnek be, majd onnan könnyen mozdítható ingóságokat lopnak. A férfiak a szerepeket is felosztották egymás között, a legfiatalabb, egyben részletes helyismerettel rendelkező férfi választotta ki az ingatlanokat, és erős fizikumára tekintettel azok ajtaját is ő feszítette ki, míg idősebb társai a házak átkutatásában és az értékek elvitelében segítettek, vagy figyelték a környéket.

Alig egy hónap alatt a vádlottak összesen tizenkét ingatlanba törtek be, és azokból egyenként 8.660,- és 335.200,- Ft közötti, összesen 653.780,- Ft értékben tulajdonítottak el műszaki cikkeket, szerszámokat, kerti gépeket, üzemanyagot, illetve szeszes italokat. A fonyódi nyomozók végül 2020 májusában elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, a két idősebb férfi esetében két év két hónap, illetve három év hat hónap börtönbüntetés, míg a fiatalabb, de többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben három év tíz hónap fegyházbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!