halálos iramban

2021.03.02. 08:13

Részegen, jogsi nélkül kergetőzött a rendőrökkel

A 29 éves vádlott – aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett – 2020 novemberében egy délelőtt alatt nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, ennek ellenére nem sokkal később a szomszéd községbe vezetett egy általa aznap vásárolt, rendszám nélküli autóval.

sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ittas férfi célja az volt, hogy az útközben felvett ismerősével visszautaznak a lakóhelyére, és tovább folytatják az italozást, az úton azonban a közúti ellenőrzésbe futottak Böhönyénél. Ahelyett, hogy megállt volna, a vádlott növelte a sebességét, és megpróbált elmenekülni az őt követő rendőrautó elől.

Amikor a szökni próbáló vádlott később egy földes útra kanyarodott, az autója a sáros útszakaszon megsüllyedt, így az autós üldözés során senki sem sérült meg.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű férfival szemben elzárás és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!