nagy fogás

2021.04.08. 08:59

Részegen csapta le a másik autó tükrét, de elfelejtett megállni

A 77 éves férfi még indulás előtt megitta a bátorítót, majd már félelmet nem ismerve elindult Kaposvárra.

Sonline

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan ütközött a szembejövő autóval, de megállás nélkül továbbhajtott.

A 77 éves férfi 2020 októberében Balatonfenyvesről Kaposvárra vezetett, azonban útközben – mivel indulás előtt alkoholt fogyasztott – áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a saját autójának, és a vele szemben szabályosan közlekedő gépjárműnek a bal oldali visszapillantó tükre összeütközött. A baleset következtében a visszapillantó tükör mindkét autóról letörött, de az egyik levágódó tükör a vétlen sofőr járművének bal oldali első ablakát is betörte, az üvegszilánkok pedig az utastérbe szóródtak.

 

Az ütközés hangja, illetve saját visszapillantó tükrének elvesztése miatt a vádlott ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A kaposvári rendőrök azonban – egy a helyszínen talált törött alkatrész alapján – megállapították a balesetben részes gépjármű típusát és színét, így később azonosítani tudták a vétkes sofőrt is.

 

Képünk részben illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!