érdemtelen utód

2021.06.04. 09:32

Barátjával raboltatta ki nagymamáját az unokák gyöngye

A 19 éves lány a barátját beszélte rá, ugyan lopja már meg a nagymamáját.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség kifosztás bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 19 éves lánnyal és a fiatalkorú 15 éves barátjával szemben, akik közül a fiú ellopta a lány nagyanyja otthon tartott pénzét, amelyre egy látogatás során a lány vette rá.

A vád szerint a két fiatal 2020 augusztusában hívatlanul megjelent a lány nagyszülőjének lakásán. Az idős asszony jóhiszeműen beengedte a vádlottakat, és mivel unokája enni kért, főzni kezdett.

A lány kérésével elterelte a konyhában lévő sértett figyelmét, majd szólt barátjának, hogy menjen és lopja el az asszony szobában lévő pénzét. A fiatalkorú vádlott barátnője rábírására a szobában 80.000 forintot talált, amit magához vett.

A nagyszülő a vádlottak távozásakor egy kis költőpénzt akart adni unokájának, amikor felfedezte pénze eltűnését, ezért felszólította őket, hogy adják vissza az elvett összeget és közben a bejárati ajtót is bezárta.

A vádlottak azonban a pénzzel együtt kiugrottak a nyitott konyhaablakon és elmenekültek.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!