betörés

2021.07.13. 08:26

Borsot szórt a házban a betörő, hogy megzavarja később a rendőrkutyát

Egy 43 éves kaposvári férfi letöltötte a nyolc éves fegyházbüntetését, ám szabadulva nem hagyott fel a betörésekkel, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség most rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene.

K.G.

2020 őszén egy kaposvári házba hatolt be úgy, hogy a bejárati ajtót benyomta, azonban az értékek utáni kutatásban megzavarta az egyik ott lakó, ezért elmenekült. Röviddel a sikertelen lopást követően a férfi ismét egy kaposvári családi házba surrant be. A házigazda itt is megzavarta, de a vádlott nem távozott, hanem a nála gyengébb fizikumú, idős férfit ököllel arcon ütötte és felszólította, hogy adja át a pénzét. A vádlott rúgásokkal adott nyomatékot követelésének, azonban a sértett nem árulta el, hogy hol találja meg értékeit.

A betörő végül megtalálta a sértett 75 ezer forint készpénzét, amit magához vett. Ezután a nyomai eltüntetésébe kezdett úgy, hogy vízzel hígított tisztítószert locsolt végig a házban, illetve őrölt paprikát és borsot is széthintett. Ezzel akarta megakadályozni, hogy a rendőrségi nyomozókutyák kövessék. A férfi továbbá azért, hogy a sértett ne tudjon segítséget hívni, mobiltelefonjából a SIM kártyát és az akkumulátort kivette, a vezetékes telefon zsinórját elvágta, majd kívülről a sértett kulcsával bezárta a bejárati ajtót és távozott. A sértett végül úgy tudott szomszédjától segítséget kérni, hogy a házban lévő padlásfeljáró létráját egyik ablaka alá téve kimászott az épületből. Az ügyészég azt indítványozta, hogy a Kaposvári Járásbíróság a többszörösen visszaeső férfit ítélje 15 év fegyházra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!