állattartás

2021.08.09. 09:30

Elaltatták a kutyákat, mert súlyosan megsebesítettek egy idős nőt

Egy 88 éves férfit vádolnak azzal, hogy nem ügyelt a veszélyes kutyáira, ezért sérült meg súlyosan egy idős asszony. Az ügyben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés és veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A büntetett előéletű férfi évek óta tartott kaposvári otthonában két staffordshire terriert. Az ebeket egy elkerített helyen helyezte el, az állatok többször támadtak már emberre. Az illetékes hatóság ezután a kutyákat veszélyes ebbé nyilvánította, emiatt a vádlott veszélyessé minősítést követő 60 nap elteltével az állatokat kizárólag hatósági engedély birtokában, az abban előírt tartási feltételek mellett, ivartalanítva és transzponderrel megjelölve tarthatta volna, ám ezeknek a feltételeknek a kutyák gazdája nem tett eleget.

Alig néhány nappal a tartással kapcsolatos türelmi idő letelte után a kutyák a vádlott nyitott lakásából kiszaladva megtámadták a közös udvart használó 73 éves nőt. Az egyik kutya a lábába harapott, ekkor az idős asszony az utcára futva igyekezett kitérni az állatok elől, de menekülés közben kezének egyik ujját is eltörte. A kaposvári nyomozók ezután férfit elfogták, és a kutyákat még a támadás napján elaltatta a hatóság. Az ügyészség az indítványozta, hogy a Kaposvári Járásbírósághoz a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő, visszaeső elkövetőnek minősülő férfit ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyektől.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!