egy gyűrű mind felett

2021.10.26. 09:55

90 éves betegéről lopta le a gyűrűt ápolója

Ápolónak szegődött, de a gyűrű látványa pitiáner tolvajt csinált a férfiból.

Sonline

Senior elderly man lying on patient bed and woman visiting sitting beside him, holding his hand and hopes for recovery in patient room in the hospital

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a huszas éveiben járó férfival szemben, aki egy idősotthon ápolójaként károsította meg az idős gondozottat.

A férfi 2021 tavaszán kezdett ápolóként dolgozni egy Kaposvár környéki idősotthonban. A vádlott még a próbaidejét töltötte, amikor felfigyelt a közel 90 éves, ágyhoz kötött, időskori szellemi leépülésben szenvedő sértett kezén viselt arany karikagyűrűre. A férfi a sértett ellátása során megvárta az alkalmas pillanatot, amikor senki nem figyelt, majd levette az ékszert a bűncselekmény elhárítására képtelen állapotban lévő sértett kezéről.

A vádlott a gyűrűt ezután egy zálogházban adta el.

A kaposvári rendőrök azonban a nyomozás során rövid időn belül azonosították az elkövetőt, majd a zálogházak ellenőrzése során a gyűrűt is megtaláltak, ami így visszakerült a sértetthez.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!