szigorú büntetés

2021.10.14. 10:09

Hat év fegyházra ítélték a kaposvári betörőt

A Marcali Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő 38 éves férfival és 25 éves unokaöccsével szemben, akik egy korábban panzióként működő lakóházat fosztottak ki. Az ügyükben a tegnapi napon hozott példásan szigorú ítéletet a Marcali Járásbíróság.

Sonline

A büntetett előéletű kaposvári vádlottak 2020 októberében azért mentek a korábban panzióként működő ingatlanhoz, hogy autót vegyenek, azonban miután a tulajdonosokat nem találták otthon, kifosztották a házat. Akkumulátorokat, nagyobb mennyiségű készpénzt, ékszereket, valamint karórákat loptak el összesen 800.000,-Ft értékben.

Az idősebb férfi 2019-ben egy Soproni, illetve egy Sopron környéki ingatlant is feltört, az egyik helyről ráadásul több mint fél millió forint értékben hozott el készpénzt, aranyékszereket, valamint egy dísz érmét.

A Marcali Járásbíróság a 2021. október 13.-án kihirdetett ítéletében az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, ezért a többszörös visszaesőnek minősülő idősebb férfit 6 év fegyházbüntetésre, míg fiatalabb társát 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A fényképek a Marcali Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készültek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!