rövid távú előny

2021.11.15. 09:50

Becstelen briganti: elárulta barátságát egy munkagépért

Bajban volt, a barátja segített, de őt is meglopta.

Sonline

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal 45 éves budapesti férfival szemben, aki a szorult helyzetében neki segítő barátját kijátszva lopott el, majd értékesített egy homlokrakodó gépet.

A vádlott nehéz anyagi helyzetbe került, de egyik gyerekkori barátja a segítségére sietett, és megengedte neki, hogy az egyik rokona tulajdonában lévő erdőben leállított lakókocsiban éljen ingyen. A barát megbízta a vádlottat azzal is, hogy az erdőterületen folyó fakitermelést felügyelje, amihez a munkálatokat végző vállalkozó a helyszínre vitetett egy értékes homlokrakodó gépet is.

A vádlottnak időközben a tudomására jutott, hogy egy környékbeli gazdálkodó ilyen gépet szeretne vásárolni, akit telefonon megkeresett, és felkínálta neki eladásra a rakodógépet. Miután a gyanútlan férfi személyesen is megtekintette a járművet, megkötötték az adásvételi szerződést, a vádlott pedig átadta a gép indítókulcsait, mivel azt nála szokták megőrzésre hagyni.

A vádlott a homlokrakodóért kapott 1,5 millió forinttal ezután Budapestre távozott, ahol a kapott pénzt felélte. A siófoki nyomozók azonban rövid idő alatt felderítették a történteket, melynek során lefoglalták és a sértettnek visszaadták a munkagépet.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!