kifosztotta

2021.11.11. 08:11

Kiütötte a füves cigi a férfit, az ismerőse egyből lecsapott a pénzére

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 25 éves férfival szemben, aki kihasználva régi ismerőse bódult állapotát kivette a sértett ruházatából 30.000 forintját.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szintén kifosztás miatt korábban már elítélt és felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló fiatal férfi 2020 novemberében a kaposvári vasútállomáson találkozott össze a sértettel.

A vádlott és régi ismerőse beszélgetni kezdtek, majd a vádlott testvérével és még egy ismerősével gyalogosan a belváros felé indultak. A beszélgetés során a sértett közölte, hogy szeretne elszívni egy füves cigarettát, illetve, hogy nagyobb összegű készpénz van nála.

Az elszívott pszichoaktív anyagtól azonban a sértett rövid időre bódult állapotba került. Ezt használta ki a vádlott, sértett zsebébe nyúlt és kivett onnan 30.000 forintot, majd a férfit magára hagyta.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén a letartóztatásban lévő vádlottal szemben 3 év börtönbüntetést, 3 év közügyektől eltiltást és a felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását indítványozta.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!