dőlt a lé

2021.11.30. 09:38

Talált bankkártyával költekeztek a Balatonnál

A Kaposvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat egy budapesti nő és férfi, akik a nyári ingatlanforgalmi szezonban a Balatonnál talált bankkártyával okoztak kárt.

K.G.

A pár 2021 júliusában érkeztek Balatonlellére, ahol a nő talált egy értékes pénztárcát, melyben készpénz és bankkártya is volt. Ezután a vádlottak gyors költekezésbe kezdtek. Egy órán belül összesen 8 alkalommal vásároltak a bankkártyával, kihasználva azt, hogy meghatározott összeg alatt a kártya használatához nem volt szükség pin-kódra. Kozmetikai cikkeket, dohányárut, divatékszereket, pénztárcát és táskát is vettek. Összesen 65 ezer forint kárt okoztak a sértettnek, és azért nem többet, mert közben a tulajdonos intézkedett a bankkártya letiltásáról. A vádlottak éppen egy ruházati boltban vásároltak, ahol a bolt üzemeltetője gyanúsnak találta őket, ezért megpróbálta visszatartani a párt. A figyelmes boltos nem járt sikerrel, de a fonyódi rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Kaposvári Járásbíróság a letartóztatásban lévő, és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottakra börtönbüntetést és közügyektől eltiltást szabjon ki, valamint kötelezze őket a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!