erőszak

2021.11.09. 08:08

Terrorban tartotta családját és 12 éves nevelt lányát is molesztálta a férfi

A Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki nevelt lánya molesztálásával, illetve élettársa és gyermekei bántalmazásával tartotta terrorban a családját.

Sonline

A férfi 2018-ban kezdett el szexuálisan közeledni élettársa előző kapcsolatából születetett 12 éves kislányához. A vádlott magatartása idővel egyre gátlástalanabbá és erőszakosabbá vált, míg végül 2020 nyarán bántalmazással, illetve életveszélyes fenyegetésekkel arra kényszerítette a kiskorú sértettet, hogy kielégítse őt. A vádlott ezután, mintegy fél éven keresztül napi szinten kényszerítette szexuális cselekményre a megfélemlített sértetett, akit a történtek után rendszeresen meg is fenyegetett azért, hogy arról ne merjen beszámolni senkinek.

A vádlott a szexuális erőszakon kívül is terrorban tartotta a családját, melynek során nemcsak a kiskorú sértettet és élettársát, hanem élettársával közös kiskorú gyermekeit is rendszeresen bántalmazta. A kiskorú sértettek szemtanúi voltak annak, ahogy a vádlott édesanyjukkal, illetve testvéreikkel bánik.

A történtek végül 2021 elején a gyermekvédelmi jelzőrendszeren keresztül jutott a el barcsi nyomozókhoz, akik őrizetbe vették a vádlottat, majd a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását is.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás és a tizennyolcadik életévét be nem töltött személyekkel összefüggő valamennyi foglalkozástól eltiltás kiszabására, valamint a kiskorú sértettek vonatkozásában fennálló szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!