bódult állapot

2021.12.03. 10:00

Baleset miatt késsel fenyegetőzött a bedrogozott férfi

Egy baleset után bódult állapotban állt neki késsel fenyegetőzni egy férfi augusztusban. A Siófoki Járási Ügyészség emelt vádat a 22 éves elkövetővel szemben,

K.G.

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy baleset után bódult állapotban, késsel hadonászva követelte a sértettől, hogy térítse meg az autójában keletkezett kárt. A 22 éves férfit 2021 augusztusában az élettársa telefonon értesítette arról, hogy a nemrég vásárolt autójával balesetet szenvedett, és a gépkocsi összetört.

A férfi ezt megelőzően többféle kábítószert is fogyasztott, de ezután taxival a baleset helyszínére érkezett, ahol kést rántott, majd dühében többször megrúgta az élettársát és annak autóját is. A kést fenyegetően tartva a másik, a balesetben vétlen autós felé indult, és azt kiabálta, hogy ki kell fizetnie az összetört kocsi javítását. Amikor a sértett értesítette a rendőrséget, a vádlott megpróbált elmenekülni, de a nem sokkal később kiérkező járőrök elfogták és őrizetbe vették a bedrogozott férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy az azóta is letartóztatásban lévő vádlottat ítéljék börtönbüntetésre és tiltsák el a közügyektől.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik