a továbbjutás kapujában

2018.06.23. 18:56

Dél-Koreát is legyőzte Mexikó

Mexikó 2-1-re legyőzte a Koreai Köztársaságot szombaton az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, a második forduló első, rosztovi mérkőzésén.

Mexico's forward Javier Hernandez (L) scores their second goal past South Korea's goalkeeper Cho Hyun-woo (R) during the Russia 2018 World Cup Group F football match between South Korea and Mexico at the Rostov Arena in Rostov-On-Don on June 23, 2018. / AFP PHOTO / Khaled DESOUKI / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Khaled Desouki

A találkozó elején a dél-koreaiak azonnal visszaálltak a saját térfelükre és kontrákra rendezkedtek be, ami nem is tűnt rossznak, hiszen az első helyzetet ők alakították ki. A 26. perctől aztán változtatniuk kellett, miután hátrányba kerültek, mert a 150. válogatottságát ünneplő Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo teljesen fölöslegesen beleütött a tizenhatoson belül. A mexikóiak a szünetig hátralevő húsz percben könnyen eldönthették volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségeik.

I. félidő:

26. perc: Guardado adott be a tizenhatos bal oldaláról, a becsúszó Dzsang Hjun Szo azonban kézzel a labdába ütött. A jogosan megítélt büntetőt Vela a kapu közepébe lőtte (1-0).

A fordulást követően a dél-koreaiak fokozatosan kinyíltak, ez pedig egyre több mexikói helyzettel járt, és a 66. percben a közép-amerikaiak lemásolták a németek elleni kontrájukat, Javier Hernández pedig eldöntötte a három pont sorsát. A 30 éves támadó ötvenedik alkalommal volt eredményes hazája válogatottjában – ezzel ő a rekorder -, érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon szerzett gólt a világbajnokságon, akkor Horvátországnak talált be.

A hajrában az ázsiaiak becsülettel harcoltak és Szon Hung Min 93. percben szerzett gyönyörű góljának köszönhetően szépíteni tudtak.

II. félidő:

66. perc: egy gyors ellenakció végén három mexikói támadó vezette két dél-koreai védőre a labdát, Hernández kapta meg a bal oldalon, csinált egy visszacselt és tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

93. perc: Szon Hung Min kapta meg a labdát a tizenhatos vonalán, egyet tolt befelé, majd a kapu bal oldalába csavart (2-1).

A dél-koreai Szon Hung Min (b) vígasztalja csapattársát, Hvang Hi Csant a rosztov-na-donui Rosztov Arénában.
Fotó: Martin Meissner / MTI / AP

Ezzel a győzelmével Mexikó szinte biztosan ott lesz a legjobb 16 között.

Borítókép: Hernandez a második gól pillanatában

AFP PHOTO / Khaled Desouki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!