egyedül érezte magát

2018.06.25. 11:35

Lewandowski: Itt már minőségre is szükség van

A lengyelek csatára a tegnapi, Kolumbiától elszenvedett vereség után igencsak önkritikusan nyilatkozott csapata teljesítményéről.

Robert LEWANDOWSKI (POL), disappointment, frustrated, disappointed, frustratedriert, dejected after end of the game, action, single shot, single cut motive, half figure, half figure, Poland (PO) -Kolumbia (COL) 0-3, preliminary round, group C, game 31 on 24.06.2018 in Kazan, Kazan Arena. Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide

Robert Lewandowski, a lengyel labdarúgó-válogatott kulcsembere a csapat kiesését jelentő második vereség után azt nyilatkozta: Kolumbia ellen vasárnap egyedül érezte magát.

A Bayern München támadója a 3-0-s vereségről elmondta: a lengyel csapat „küzdött, hajtott”, ez viszont önmagában kevés ahhoz, hogy vb-meccseken győzelmet lehessen aratni. „Itt már minőségre is szükség van, de mi ebből túl keveset nyújtottunk” – mondta a csatár, aki a vb-selejtezők során csapata 28 találatából 16-ot szerzett.

A lengyelek az európai selejtezőket könnyedén vették, 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, valamint plusz 14-es gólkülönbséggel megnyerték a csoportjukat. A vb-kvartettükben az övék volt a legelőkelőbb világranglistás helyezés (8.), az oroszországi tornán azonban két fordulót követően mégis pont nélkül állnak – az első körben Szenegáltól kaptak ki 2-1-re -, és így a vb-n résztvevő tizennégy európai válogatott közül elsőként mondhattak le a továbbjutásról.

Kolumbia ellen Lewandowskit csak hosszú indításokkal tudták játékba hozni a rendkívül passzív lengyel csapattársak, de a dél-amerikai belső védők szinte tökéletesen hatástalanították a Bayern München sztárját.

Adam Nawalka, a lengyelek szövetségi kapitánya szerint Kolumbia ellen gyakorlatilag minden erejüket felemésztette a védekezés.

„Nem bizonyultunk kellően hatékonynak, ellenfelünk minőségben és labdabirtoklásban is jobb volt” – értékelt a szakember. Hozzátette: egygólos hátránynál a második félidő elején próbáltak támadni, de ez veszélyt is hordozott magában. -

„Nyilvánvaló volt, hogy a kolumbiai támadók előtt a korábbinál nagyobb üres területek adódtak, amit ők nagyszerűen kihasználtak, és ennek köszönhetően bebiztosították győzelmüket.”

A lengyelek csütörtökön, a harmadik fordulóban Japánnal játszanak, amelynek ugyanúgy négy pontja van, mint Szenegálnak. Utóbbi ellenfele a hárompontos Kolumbia lesz.

Borítókép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / DPA/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!