nem maradhatnak otthon

2018.07.13. 15:58

Sürgősségi eljárásban kapnak útlevelet a horvát szurkolók

Hosszabbított munkaidőben dolgozik a horvát rendőrség pénteken és szombaton, hogy mindenki útlevelet kaphasson, aki el szeretne jutni a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, moszkvai döntőjére.

„A belügyminisztérium nem fogja engedni, hogy azok, akik belépőkhöz jutottak és az utolsó pillanatban észrevették, hogy lejárt az útlevelük, Horvátországban maradjanak” – mondta Davor Bozinovic belügyminiszter Zágrábban. „Minden szurkoló fontos számunkra, és azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk az állampolgárokat” – tette hozzá.

Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő újságíróknak pénteken úgy nyilatkozott: rendkívül izgatott a vb-n már eddig elért horvát siker miatt és nem tudja, hogyan fogja kibírni a döntőig. Hozzátette: meggyőződése, hogy a horvát válogatott fog győzni.

„Dalic vitézei felülmúlták Ciro fiainak generációját, akik Horvátország büszkeségei voltak” – utalt az államfő arra, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány együttese már a döntőbe jutással a legjobb horvát vb-szereplést tudhatja magáénak. Az eddigi legkiemelkedőbb teljesítmény a Miroslav Blazevic vezette válogatotté volt, amely 1998-ban bronzérmet nyert.

„Hiszek benne, hogy ez a generáció is óriási büszkeségünk lesz” – húzta alá Grabar-Kitarovic.

Az elnöki hivatal csütörtökön megerősítette, hogy az államfő vasárnap Moszkvába utazik a – közép-európai idő szerint 17 órakor kezdődő – döntőre. Andrej Plenkovic horvát kormányfő, aki az elődöntőn vett részt szerdán Oroszországban, vasárnap Zágrábban szurkol a válogatottnak.

Borítókép: Illusztráció/horvát szurkolók az Oroszország-Horvátország világbajnoki mérkőzésen

Forrás: DPA/Sven Simon

Ezek is érdekelhetik