sima menet

2018.06.27. 22:44

Kétgólos győzelemmel csoportelsők a brazilok, búcsúztak a szerbek

A második játékrészben is a brazilok akarata érvényesült, s ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben is.

Moszkva, 2018. június 27. A brazil Thiago Silva (j) befejeli csapata második gólját a Szerbia – Brazília mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/AP/Rebecca Blackwell)

Fotó: Rebecca Blackwell

A brazil válogatott az E csoport élén zárt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban szerdán 2-0-ra legyőzte az így búcsúzó szerb együttest.

Eredmény, E csoport, 3. forduló:

Brazília-Szerbia 2-0 (1-0)

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző, v.: Alireza Faghani (iráni)

gólszerzők: Paulinho (36.), Silva (68.)

sárga lap: Ljajic (33.), Matic (48.), Mitrovic (70.)

Brazília:

Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (Filipe Luís, 10.) – Paulinho (Fernandinho, 66.), Casemiro – Willian, Philippe Coutinho (Renato Augusto, 79.), Neymar – Gabriel Jesus

Szerbia:

Vladimir Stojkovic – Antonio Rukavina, Nikola Milenkovic, Milos Veljkovic, Aleksandar Kolarov – Nemanja Matic, Sergej Milinkovic-Savic – Dusan Tadic, Adem Ljajic (Andrija Zivkovic, 74.), Filip Kostic (Nemanja Radonjic, 82.) – Aleksandar Mitrovic (Luka Jovic, 89.)

I. félidő:

36. perc: Egy hosszú ívelést követően Paulinho 12 méterről a kilépő kapus fölött a hálóba emelte a labdát (1-0).

II. félidő:

68. perc: Bal oldali szögletre érkezett jó ütemben Thiago Silva, és négy méterről a rövid kapufa mellé fejelt (2-0).

Sérüléssel indult a mérkőzés, korán elvesztette a balhátvéd Marcelót a brazil válogatott. A találkozón mindkét félnek a három pont megszerzése jelentette volna a biztos továbbjutást, ehhez bő fél óra meddő mezőnyfölény után Paulinho találatával a brazilok kerültek közelebb. A kevés kísérlet mellett – négy brazil és három szerb kapura tartó lövés – a dél-amerikaiak enyhe dominanciája mutatkozott a labdatartásban, 58 százalékban volt a labda a szövetségi kapitány Tite együttesénél az első félidőben.

A második játékrészben is a brazilok akarata érvényesült, s ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben is. Egy szöglet után kétgólosra növelték előnyüket, ezt követően pedig még inkább a szerbek térfelén zajlott a játék, s a brazil válogatott többször kapuja elé szorította ellenfelét.

A selecao sikerével a csoport élén zárt, így hétfőn Szamarában Mexikóval találkozik. A szerbek búcsúztak az oroszországi tornától.

Borítókép: A brazil Thiago Silva (j) befejeli csapata második gólját a Szerbia – Brazília mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/AP/Rebecca Blackwell)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!