politikusok

2018.07.06. 11:50

Kinek szurkolnak?

Közéleti személyek mesélnek arról, hogy kinek drukkolnak és mire számítanak, ki nyeri a foci vb-t.

Rosztov-na-Donu, 2018. július 2. A belga Nacer Chadli (k) belövi válogatottja harmadik gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjének Belgium - Japán mérkõzésén Rosztov-na-Donuban 2018. július 2-án. Belgium 3-2-es gyõzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. (MTI/AP/Haszan Ammar)

Fotó: Haszan Ammar

Orbán Viktor Perunak szurkolt a foci világbajnokságon, de miután kiestek a kedvencei, a horvátokért szorít. Kövér László örülne, ha egyszer az angoloknak is kijönne a lépés, Szabó Tünde államtitkár szerint a francia játékos, Mbappé a jövő nagy reménysége – politikusokat kérdeztünk arról, hogy kinek szurkolnak és mire számítanak, ki nyeri a foci vb-t.- A Lokal összeállítása.

Orbán Viktor: Minden meccset megnézek

A miniszterelnök reméli, hogy a horvátok nagyon sokáig eljutnak a világbajnokságon, főleg miután korábban kiesett a kedvenc csapata. Orbán Viktor a vb kezdetén Peruért szorított.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden meccset megnézek, ha nem is akkor, amikor adják, hanem éjszaka felvételről – mondta korábban a miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc műsorában.

Peru-szurkoló vagyok, vérezett a szívem, mert kiestünk. Mindenkinek vannak gyerekkori szokásai, nekem az hogy Cubillas-éknak szurkolok. De Horvátországnak egyenesen világbajnoki reményei is lehetnek. Nagy dolog ez. Szeretem a közép-európai országokat és a horvátok egyébként is közel állnak a magyarok szívéhez. Gratulálok nekik és remélem a lehető legmagasabbra jutnak majd el a világbajnokságon.

Kövér László: Jó lenne, ha az angoloknak végre kijönne a lépés

Igyekszem az összes meccset megnézni – mondta korábban az Országgyűlés elnöke a Lokálnak – A magyarok távollétében a lengyeleknek szurkoltam, de annak is tudnék örülni, ha az angoloknak végre egyszer kijönne a lépés.

Fotó: lokal.hu

Gulyás Gergely: Lionel Messi a kedvencem

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elárulta, hogy az angoloknak és a horvátoknak szurkol. A kedvenc játékosa Lionel Messi, az eddigi meccsek közül a francia-argentin meccs volt a legemlékezetesebb számára.

Fotó: lokal.hu

Úgy gondolja, hogy Brazília vagy Horvátország nyeri meg majd végül a világbajnokságot.

Novák Katalin: Attól szép a foci, hogy kiszámíthatatlan

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szereti, ha a futballtudáshoz kiemelkedő egyéniség is párosul, ezért Lionel Messi a kedvence.

Mivel sem a magyar csapat, sem a kameruni csapat sem jutott ki a vb-re, a japánok pedig kiestek, így most bajban vagyok, keresem a kedvencem. A kedvenc játékosom azonban Lionel Messi, mert szeretem, ha a futballtudáshoz kiemelkedő egyéniség is párosul, nála pedig megvan ez az egység.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A legemlékezetesebb számomra a Németország-Dél-Korea összecsapás volt, mert éppen a rendes játékidő végére értem haza, amikor a meccs valójában elkezdődött. A végeredményt megtippelni sem tudom, de attól szép a foci, hogy kiszámíthatatlan.

Dr. Szabó Tünde: Mbappé a jövő nagy reménysége

A sportért felelős államtitkár is a braziloknak szurkol, de a franciák fiatal játékosa, Kylian Mbappé a kedvence.

Még csak 19 éves, és már most hatalmas gólokat lő a világbajnokságon. Régóta követem a pályafutását és az a sebesség, az a lendület, amivel Ő focizik, már 17 éves korában felhívta rá a figyelmet. Nem véletlen, hogy a Paris Saint-Germain elképesztő összegért vásárolta meg és játszik a francia nemzeti válogatottban is. Öröm nézni a játékát, biztos vagyok benne, hogy Ő a jövő nagy reménysége, a következő futball generáció meghatározó egyénisége.

Fotó: lokal.hu

Az eddigi meccsek közül a 4:3-as francia-argentin volt a legemlékezetesebb számomra. Sok gól született, izgalmas volt a játék és Mbappé is remek volt! Az eredményt tekintve nagy tanulság, hogy az erőnlét nem minden. Arra gondolok, hogy két egyformán felkészült csapat összecsapásában a mentális felkészültség legalább annyit számít, mint a fizikai erőnlét. A kettő nincs meg egymás nélkül, hiszen hiába cselez valaki kimagaslóan, ha a nyomás, a stressz miatt képtelen összpontosítani. A franciák leginkább ebben voltak előnyben az argentinokkal szemben – tette hozzá Szabó Tünde, aki azt reméli, hogy a brazilok nyerik majd meg a világbajnokságot.

Trócsányi László: Hajrá Belgium!

Az igazságügyi miniszter volt brüsszeli nagykövetként Belgium válogatottjának szurkol a vb-n. Egyébként az eddigi legnagyobb feladat vár a belga aranygenerációra pénteken, amikor a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében megmérkőzik az ötszörös világbajnok brazil válogatottal.

Fotó: lokal.hu

Kazanyban a vb-mezőny két, legtöbb mérkőzés óta veretlen együttese találkozik: az európaiak a legutóbbi 22, a dél-amerikaiak pedig a péntekit megelőző 16 tétmeccsükön nem kaptak ki. Előbbi csapat a 2016-os Európa-bajnokság negyeddöntőjében Wales, míg utóbbi a két évvel ezelőtti Copa Americán Peru válogatottjával szemben maradt alul.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra: Modric igazi vezéregyéniség

A főpolgármester-helyettes asszony a horvátoknak szurkol, a kedvenc játékosa pedig Luka Modric.

A Dánia elleni mérkőzést láttam és az izgalmas mérkőzésen Modric igazi vezéregyénisége volt a horvát válogatottnak. A hosszabbításban ugyan kihagyta a büntetőt, de a 11-es párbajban volt bátorsága ismét elvállalni a büntetőrúgást. Nagyon kiélezett helyzet volt, de másodszor már nem hibázott.

Fotó: lokal.hu

A meccsek közül, a Japán-Belgium mérkőzést emelném ki, mert fordulatos és igazi drámai csata volt. Azt gondolom, hogy a végén Brazília vagy Horvátország nyeri majd a vb-t.

Orbán Balázs: Mindig azokat a játékosokat kedveltem, akik nem kiugróan tehetségesek

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az angoloknak drukkol, de nem gondolja, hogy meglepetés lesz, így végül Brazília fog nyerni.

Ezen a tornán az angoloknak drukkolok, mert nagyon szimpatikus, hogy megtanultak kiscsapatként, s nem esélyesként játszani. Remélem, hogy így visszatér az esélyük arra, hogy nyerjenek! Mindig azokat a játékosokat kedveltem, akik nem kiugróan tehetségesek, hanem üzembiztosan működnek, leginkább azért, mert elképesztő akarat van bennük.

Fotó: lokal.hu

Ez a most talpon maradt mezőnyben szerintem leginkább Harry Kane-re igaz. Egyébként Sergio Ramos a kedvenc. Egyértelműen az argentin-francia meccs volt a legizgalmasabb eddig, ahol a francia csapat kicsit ösztönösen átszaladt az dél-amerikaiakon. Szerintem végül nem lesz meglepetés, Brazília nyer.

Borítókép: A belga Nacer Chadli (k) belövi válogatottja harmadik gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Belgium – Japán mérkőzésén Rosztov-na-Donuban 2018. július 2-án. Belgium 3-2-es győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. (MTI/AP/Haszan Ammar)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!