Vélem-én

2007.04.18. 09:22

Szeretem a focit!

Aranybetűkkel vonulhat be a magyar történelembe ez a szipla áprilisi szerda. Ha az európai labdarúgás potentátjai rábólintanak, cardiffi döntésükkel újraéleszthetik a jelenleg sokak által már hullamerevnek titulált Pannon pumát.

Vas András

Ugyanis ha az UEFA illetékesei úgy akarják, öt esztendő múlva Horvátországban és Magyarországon randevúzik egymással az öreg kontinens futballelitje.

Átugorva a bagatel kérdést, mely szerint a hazai labdarúgásnak valóban szüksége van-e rá, hogy a nagyvilág szeme láttára égjen végleg porrá nimbusza, még mindig marad elég ok, hogy Eb-t rendezzünk.
Az Európa-bajnokság ugyanis az olimpia és a labdarúgó vébé után a harmadik legnagyobb sportesemény a világon, s mint ilyen, meglehetősen nagy üzlet. Aratni persze csak akkor lehet, ha előtte a házigazda időben elveti a magot. Ezalatt természetesen nemcsak a focipályák gyepszőnyegét kell érteni, hanem az irtózatos érdeklődéssel kötelezően együtt járó fejlesztéseket is.

Az Eb ugyanis normális esetben azt jelenti, hogy utak, szállodák, stadionok, edzőpályák, parkolók épülnek. Nemcsak a mérkőzések helyszínein, hanem országszerte. Hiszen a focirajongó vendég a meccsnapok között is el kívánja csapni valamivel az idejét. Így bár bizonyossá vált, hogy Kaposvár semmiképpen sem lesz Eb-helyszín vélhetően tényleg megépül a 67-es gyorsforgalmi, s a déli autóút és Taszár is kapna egy esélyt. Ezáltal a megye kitörhetne végre az elzártságból. S akkor végre nemcsak gúnyos hangsúllyal mondaná a többség: szeretem a focit...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!