Vélem-én

2007.10.27. 13:33

Blokád és törvény

Fogalmam nincs, kik voltak és mit akartak. Miért akarták lezárni bal- vagy jobboldaliak (esetleg középen állók) tegnap az Erzsébet-hidat. A formális szándékot persze tudom: emlékezni a tizenhét évvel ezelőtti taxisblokádra. A valóságos ok nyilván más.

Árpási Zoltán

Megszokhattuk ugyanis, hogy semmi sem az, aminek mondják, még csak nem is az, aminek látszik. Ha felhevült (felhevített) fiatalok kukát borogatnak, megrohamozzák a Magyar Televízió székházát, akkor nem randalírozás történik, hanem kormány elleni tiltakozás, rosszabb esetben szembeszállás a rendőri attakkal. Kevesen értik persze, miért kell ahhoz kukát borogatni, szétverni és kifosztani a közszolgálati televízió székházát és betonkockákkal szilánkosra törni a parancsot teljesítő kommandósok lábát.

De hagyjuk, ez már politika, megszokhattuk, ki így látja a történteket, ki úgy, attól függően milyen sapka (pártjelvény) van rajta. Illetve hogy az övéi vagy ellenfelei vannak hatalmon, adnak parancsot a rendőröknek, működtetik a közszolgálatit. Hiába, itt mindennek két oldala van (kivéve az érmet, mert annak három) és persze két olvasata, egy baloldali és egy jobb.

Beszéljünk inkább a lényegről! Átlépheti-e bárki a jog határait, akadályozhat-e másokat önnön politikai érdekeitől vezérelve a szabad mozgásában. Mert tegnap erről volt szó. Erre még az sem mentség, hogy tizenhét évvel ezelőtt valakik ugyanezt tették. A múlt senkit nem ment fel a jelen törvénytelen cselekedetei alól. Be kellene egyszer végre látni! Jobboldalon, baloldalon, középen. Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!