Vélem-én

2007.11.10. 09:04

Képviselők nyugdíjazása

Itt a legújabb! Nyugdíjkedvezmény a honatyáknak/anyáknak. A javaslat előterjesztői szerint aki négy évig képviselő három évi kedvezményt, aki nyolcig ötöt, aki tizenkettőig hetet, aki tovább, az úgynevezett járadékot kapna akár élete végéig.

Árpási Zoltán

Utóbbi összege nyugdíjának 50-70 százalékát tenné ki. A javaslatot előterjesztő MSZP-s honatya szerint erre azért lenne szükség, mert idézem: „Azoknak a képviselőtársainknak, akik itt tisztességes munkát végeztek, és utána nem tudnak már visszamenni a munkahelyükre, ahonnan eljöttek fizetés nélküli szabadságra, teremtsük meg a tisztes visszavonulás lehetőségét.”

Az indoklást olvasva az emberben több a kérdés, mint a vélemény. Például: ki mondja meg, melyik képviselő dolgozott tisztességesen és melyik nem? A hazai pártokat ismerve ugyanis itt csak tisztességesen dolgozó képviselők vannak. Aztán mi lesz azokkal a kazánkovácsokkal, kereskedőkkel, tehenészekkel és lóápolókkal, akik több évtizedes tisztességes munka után ötvenvalahány évesen utcára kerültek. Ki teremti meg nekik a tisztes visszavonulás lehetőségét? S ha nem, miért nem? Továbbá: azokat a képviselőket, akiknek nincs hová visszamenniük, a köznyelv megélhetési politikusoknak nevezi. De kellenek-e nekünk ilyenek?

Megannyi kérdés, amelyek között a legfontosabbat még nem említettem: miből gondolja bárki, hogy a parlamenti képviselőknek ma akkora a tekintélye, hogy ilyen javaslattal előhozakodhat. S ha mégis, komolyan gondolja-e a javaslatot, vagy csak bosszantani akarja vele az embereket?
A választ Önökre bízom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!