Vélem-én

2008.07.22. 08:12

A keselyű hét napja

Ül a tépett hajú szőke a stúdióban és Kolózik, nagyjából tíz másodpercenként ismételgetve az egy hete elhunyt kétszeres ötkarikás bajnok nevét. Kolo így, Kolo úgy – mintha gyerekkori barátja lett volna, s ne telt volna el hét, hogy ne jöttek volna össze habos kávéra valamelyik presszóban.

Vas András

A honi bulvár számára olimpiai aranyéremmel ér fel a 36 éves kenus tragédiája: tombol az uborkaszezon, akad ugyan némi dinnyeborogatás, ám amúgy ülhetnének naphosz-szat a Balaton partján, s versenyeztethetnék celebjeiket, melyikük barnult le jobban a köldökpírszing környékén. Az ötödik ötkarikás fellépésére készülő bajnok halálán azonban lehet borzongani, szörnyülködni, csámcsogni, okoskodni, aztán csak visszajön Győzike vagy Tündi a nyaralásból, s visszazökkenhet minden a régi kerékvágásba. Helyére kerül majd Kolonics György is. Akit egyetlen bejátszás alatt többször Kolóz le a tépett hajú szőke, mint ahányszor valaha is kiejtették a nevét kereskedelmi csatornákon hosszú pályafutása során. Amikor bajnok és sikeres volt.

Egy csendes, célra törő, botrányoktól mentes olimpiai bajnok élete ugyanis nem érdekes. Halála annál inkább. Főként, hogy edzője, barátai, akiknek keze között halt meg, első felindulásukban, a sokk, a gyász hatása alatt keményebbeket mondtak. Amire  aztán később reagál a megtámadott. Mindezt persze a tévé kamerái, a kötelességtudóan bánatos arcot vágó, folytonosan Kolózó tépett szőke előtt. Aki büszke magára, teljesítette kötelességét, hisz nő a nézettség, a nyaraló Győzike rajongói is megkapják a maguk botrányadagját.

Örökre letette a lapátot – böffent oda egy ócska panelt az ezredik „oknyomozó” bejátszás után. Valaki felkaphatná, s odacsaphatna...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!