Vélem-én

2009.01.12. 07:51

Árral szemben

„A nyersolaj világpiaci árának emelkedése miatt volt szükség a drágításra.” Egy nem túlságosan elképzelhetetlen közvélemény-kutatás alapján egy magyar átlagnyugdíjas pulzusszámát nem a sertéspárizsi és fonnyadt mandarin látványa, hanem ez a pénztárzajra, az agy hihetetlenül csodálatos működésének köszönhetően újra a fülben csengő hírfoszlány növeli meg a legjobban, amikor rá kell jönni: a kiválasztott kettő közül csak az egyik tejfölt tudja kifizetni.

Szűcs Tibor

Követve a tendenciát, hiába csökkent – összesen mintegy száz forinttal – az üzemanyag ára Magyarországon az év végén, és tartotta magát 2009 első két hetében, az olcsóbb tele tankot csak az autósok és a fuvarozók érezték meg. A szolgáltatók elfelejtették, a közben kiválóan hangsúlyozott gazdasági válság szájgörbítő hatását kihasználva, mérsékelni a tarifákat, apasztani a beépített szállítási költségeket.

Nem lett olcsóbb a sajtos pogi, de még a buszjegy sem, pedig ez utóbbinál azért egyszerűbb összefüggést találni, ha valaki esetleg mindenképpen el akarja hinni azt a magyarázkodást, hogy nem akkora mértékű a távolabbra juttatás árképző szerepe, hogy azon érdemes legyen módosítani.

A dízellel és benzinnel folyó Kánaán, úgy tetszik, máris becsukja kapuit, a nyersolaj hordónkénti ára  ismét drágul.
Ez utóbbi hivatkozást biztosan érezni fogjuk a pénztáraknál. De a nemzet megóvása érdekében nem ártana minden fizetőhely előtt nagy betűkkel kiírni: a nyersolaj ára súlyosan károsítja ön és környezete egészségét! Vegyen inkább mély lélegzetet!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!