Vélem-én

2009.02.20. 08:19

Vesszen már végre valaki!

Gyalogolunk bele a kakiba, szépen, egyik lábunkat téve a másik elé. Hogy el bírjuk viselni valahogy ezt a bűzös menetelést, kell valaki, akit gyűlölni lehet.

Nagy László

Az sem árt, ha gyűlöletünk tárgya még nálunk is mélyebben van a fekáliában. Lassan már annyi a feszültség a Kárpát-medencében, hogy ötven évre szabadságra küldhetnénk az áramszolgáltatót. S a gyűlölet egyre brutálisabban jut kifejezésre. Tegnapi hír, hogy Szabadkán maszkos emberek megtámadtak és orvosi precizitással kiheréltek egy   43 éves magyar férfit. A szerencsétlen csupán traktoralkatrészt akart venni a nagyvárosban.Acsarogni szükséges, gyűlölködni muszáj. Mert valakit okolni kell, amiért olyan piszokul rosszul mennek a dolgaink. Kicsúszik alólunk az egzisztenciánk, s képtelenek vagyunk szót érteni egymással. Egy kis gyűlö- letért sosem mentünk a szomszédba, jól el vagyunk látva ebből mindannyian itt, Közép-Európában. Úgy látom: egyre nagyobb találékonysággal is párosul, csak hogy jobban fájjon. Tartok tőle: hamarosan ismét eljutunk az 1993-as szintre, amikor egy román faluban románok és magyarok öszszefogva indítottak hajtóvadászatot a helyi cigányság ellen. 16 házat felgyújtottak, egy romát megégettek, másokat megöltek, a cigány nők és gyerekek hónapokra az erdőkbe menekültek. Mert a cigányt – pechjére – nagyon jól lehet gyűlölni erre mifelénk. Ebben közös nevezőn van magyar, szlovák, román és szerb.

A legszörnyűbb ebben az egészben, hogy nem látszik a vége. Nem tudhatjuk, hogy egyszer majd jobb lesz. Miután mindenki jól kigyűlölködte magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!