Vélem-én

2009.04.12. 08:29

Feltámadásra várva

Beindult a tőzsde, rég nem látott magasságban a forint, a hírek szerint az unió öszszezár az új, sebezhetőbb tagok érdekében – első blikkre a húsvét a gazdaságnak is elhozza a feltámadást, persze szűkösen adagolva, csepegtetve.

Vas András

Új kormányfőjelöltjével a szocialista párt is bízhat a fellendülésben, talán a nyuszi lesz oly jóindulatú hozzájuk, hogy a miniszterelnök személye mellé frakciófegyelmet, szájukat befogó megmondóembereket, hepciás helyi kiskirályok helyett bajban összezáró, megfontoltan döntő felelősöket, mondhatni politikusokat is tesz a fészekbe. És akkor keddtől tényleg új korszak kezdődhet.Szociális elvonásokkal, radikális megszorításokkal, nadrágszíjcibálással, viszont esetleg látható eredménnyel, szakmai vezetőkkel, valamiféle parlamenti konszenzussal – persze nem egységben, a legnagyobb ellenzéki párt és szatellitbábjai nélkül... –, olyasfajta felelős gazdasági irányítással, melyre úgy másfél évtizede nem volt példa. Talán végre elindulunk egy irányba, melyről nem bizonyosodik be negyed–fél esztendő múlva, hogy zsákutca, esetleg meglátjuk a fényt az alagút végén. Igaz, fájni fog, megmondták, megígérték.

S hosszú idő után ez az első ígéret, melynek remélhetőleg hinni lehet. Nem mazochizmusból, csak éppen már nagyon hiányzik az őszinte szó. Még akkor is, ha lemondást követel, fájdalmat ígér. Pedig eddig sem volt fáklyásmenet – tessék nyugodtan körülkérdezősködni a lakótelepeken, a faluvégeken, a munkaügyi központok környékén... –, csak éppen hamis próféták a Kánaánnal kecsegtettek. És ez legalább annyira fájt.
Húsvét jön, várjuk a feltámadást...

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!