Vélem-én

2009.04.25. 09:02

Fülkét befogni!

Ebbe még belebukik a Választási Fülkeügyi Biztos. Nem gondolta ezt az unió végig. Fejek fognak itt még hullani, a You Tube videomegosztó miatt meg könnyek, csak ott a röhögéstől.

Balassa Tamás

Choice Box, vagyis választási fülke, szabad magyarországi fordításban Köz-Pont. Ez utóbbi néven vonul majd be a köztudatba és a történelembe egy szép kezdeményezés, amivel a júniusi összeurópai választások fontosságára hívják föl a 375 millió választópolgár figyelmét.

A kezdeményezés lényege, hogy a főváros szívében – de ha szerencsénk van, szerte az országban – köztérre tesznek egy fülkét, amibe a polgár bemehet, és történelmi felelősségének tudatában elmondhatja, mi foglalkoztatja oly nagyon. A felvételeket a fülkén, az europarlamenti tévén és a népszerű videóportálon is megnézheti ország-világ.Várható-e ebből bármi észszerű? Semmi a világon. Az eredmény olyan lesz, mint maga az egyesült európai gondolat, minimum sokféle. Tekintsünk most el attól az elhanyagolható akadémiai doktori kisebbségtől, amely anyut beadja a fodrászatba, bevonul a fülkébe, magára húzza a függönyt, nyakkendőt igazít, és elővesz egy negyvenoldalas tanulmányt: Khm, Kedves Európa! Nem életszerű, nem úgy az aktív utcapolitizálók megjelenése, akik bármikor gond nélkül leégetik az országot egy korszerű elkúrtuk-sapkával.

Minő szerencse, hogy a Gyurcsány takarodj! objektív okból kiment a divatból, mert ellenkező esetben megtanulná az egész kerek világ ezt a két kínos magyar szót. És nem csodálkozhatnánk, ha maholnap a japán turisták így köszönnének nekünk, mert azt hinnék, ez egy bájos ungarise Isten hozott.
Pedig Ördög vinné inkább!

Nem gondolta ezt az unió végig. Fejek fognak itt még hullani, a You Tube videomegosztó miatt meg könnyek, csak ott a röhögéstől. Balassa Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!