Vélem-én

2010.03.19. 08:07

Tudományos harangszó

Tudósok, szakemberek százai jegyzetelnek konferenciákon, gyártják az elméleteket, melyek végkicsengése általában azonos: az írott sajtó napjai meg vannak számlálva, az információáramlás áttevődik a közösségi portálokra, rövid üzenetekkel operáló mikroblogokra. A hagyományos újságok pedig maximum a szépírók, esetleg lelkes amatőrök hobbijaként maradnak fent.

Vas András

A tudomány azonban egyetlen, ám annál lényegesebb dolgot kifelejt, amikor lelkesen kongatja a vészharangot: senki és semmi sem tiltja meg a médiumoknak a technika használatát. Ezek segítségével ugyanis az írott sajtó eredményesen lavírozhat a viharos médiatengeren, mint ahogyan a közelmúlt hazai példái is mutatják.

Vélhetően a tudósokkal ellentétes álláspontra helyezkedik például a Balatonring építésében érdekelt spanyol beruházó magyar ügyvezetője. Az életének homályosabb, világhálóról összecsipegetett részleteit taglaló cikknek „köszönheti”, hogy lemaradt a 35 milliárdos állami támogatásról.



Az egyik hírportálhoz kapcsolódó blog pedig órák alatt megbuktatta a Jobbik sajtószóvivőjét. A magát átlagos jobboldali fiatalként aposztrofáló szócsőről néhány nyilvános tárhely segítségével kiderítette, legalábbis skizofrén életet él: az esti közös imádságok, Biblia-olvasások és szentmisék mellett – párt- és elvtársaival ellentétben – nem vascsővel és bézbólütővel indul a melegfelvonulásra, sőt, szívesen elvegyül a forgatagban, s nem derogál neki ölelgetni két-három transzvesztitát. Emellett nem veti meg az alkoholt, sem a marihuánát.

Na, ez a szívás, nem az írott sajtó jövője. Szóljanak a harangok!

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!