Vélem-én

2010.08.16. 07:52

Kérdés nincs

A köztársasági elnök, az államtitkár, a képviselő sajtónyilatkozatot tesz – ez a legújabb. Annyit jelent, hogy kiáll a sajtó nyilvánossága elé, előadja, de leginkább felolvassa mondandóját, aztán el, mert kérdéseket nem lehet nekik feltenni. Azt már zaklatásnak vennék. Nyilvánvaló: félnek a kérdésektől.

Fónai Imre

Falusi polgármester az, akihez ma még „szabadon” hozzáfér a sajtó, akitől kérdezni lehet és ha szerencsénk van, azonnali felelet is érkezik. Cégvezetőt élőben nem tudom, mikor láttam utoljára, a piárosaikkal lehet a kapcsolatot tartani, újabban meg a rendőrségi vezetők lettek „letiltva rólunk” ORFK-ilag , velük is már csak szóvivőjük útján és kizárólag írásban lehet kommunikálni.

Érteni vélem a célt: minél kevesebb ellenőrizetlen információ menjen ki és még a kérdést is kontrollálni lehessen. Cenzúra ez is, hiszen amire nem akarnak, nem válaszolnak, társalgás híján pedig a visszakérdezésre sincsen mód. Kinyilatkoztatnak és punktum.Tisztelettel, az amúgy többnyire kommunikáció szakot végzett, emitt szóvivőnek, amott pr-felelősnek titulált „sajtóelhárítókon” át üzenném a döntéshozóknak: sosem a magunk, hanem azok nevében kérdezünk, akik a tájékoztatást várják tőlünk, s nem mellékesen akiknek a jóvoltából odakerültek, ahová.

Egy darabig élni tudott olyan törvénytervezet-szöveg is, ami véleménycikkekre is helyreigazító közlemény megjelentetését tette volna kötelezővé. Nem azért vonták vissza Rogánék, mert a hazai média egyöntetűen, elsöprő módon tiltakozott volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!