Vélem-én

2010.09.22. 07:41

Reszkessetek, kalózok!

Első blikkre azt hinné az ember, megirigyelték a Kétfarkú Kutyapárt népszerűségét, s újabb alternatívát kínálnak a politikából kiábrándultaknak.

Vas András

Olvasva a Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP) alkotmánytervezetét megerősödik ezen gondolat, s csak akkor kap a fejéhez a honpolgár, amikor tudatosul benne: komolyan gondolják...

Bár az MRPP az önkormányzati választásokon csak Vácott tudott jelölteket állítani, a formáció célja, hogy 2014-re parlamenti erővé izmosodik. Ennek tükrében érdemes átböngészni alkotmánytervezetüket, mely bevezetője meglepő egy magát köztársaságinak nevező alakulat esetében: az államhatalmat a korona testesíti meg...Egy értelmező szótár adományozásával ez a probléma még könnyen orvosolható, ám később komolyabb kérdések is felmerülnek. Miért december első hétfőjén ül össze a két Házból álló Kongreszszus, melynek hatáskörébe olyan ügyek tartoznak, mint a kalózkodás és a nyílt tengeren elkövetett súlyos bűncselekmények, a hajóhad felállítása? Miért május 12-én délben jár le a szenátorok mandátuma, és mit jelent, hogy békeidőben katonát csak a háztulajdonos hozzájárulásával lehet beszállásolni?

Elgondolkodtatóak a rabszolgasággal és a tengeri zsákmányolással összefüggő rendelkezések is, ám mire az ember a szövegtenger végére ér, rádöbben, nem tettek mást: nagyjából lefordították az Egyesült Államok alkotmánya bizonyos részeit, nagyvonalúan átlépve bizonyos problémákon. Például a leg-alapvetőbbön, hogy Magyarországnak nincs tengere. Majd lesz – jegyezte meg a felvetésre a pártelnök. Így viszont érthető a kalózkodási törvény.
Nem bolondok, előrelátóak...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!