Vélem-én

2010.11.04. 07:19

Olcsóbb lesz a víz?

Vissza nem térítendő lakáskölcsönt is kapott cégétől a DRV Zrt. előző vezérigazgatója. Ez az a szál, amire még Léhmann ügyvédnek sem sikerült rábukkannia, pedig ő már legalább egy évtizede mániákusan gyártja a vízmű körüli furcsaságokat feltáró dokumentumokat.

Fónai Imre

A mostani botrány is annak nyomán pattant ki néhány hónapja, hogy Léhmann „éppen soros” feljelentését ezúttal nem dobta vissza az illetékes hatóság, hanem nyomozást rendelt el. Hogy is fogalmazzak kellő óvatossággal? A politikai közhangulat változásának is lehetett csöpp szerepe ebben. Úgyhogy a tegnapi sajtótájékoztatón már (micsoda fejlődés!) ügyvéd kollégának volt titulálva Léhmann doktor ugyanabban a házban, ahol eleddig más jelzőkkel illették.

Abban a házban, ahol úgy hihették, sose jön el a számonkérés ideje. Egyeseknek mindent szabad volt, így fogalmazott Winkler Tamás, a cég jelenlegi vezetője. Úgy gondolhatták, állami a vagyon, bármit megtehetnek, legfeljebb majd emelnek kicsit még a vízdíjon, ami amúgy is olyan magas, hogy pár forint nem oszt, nem szoroz. Ezek a pár forintok kerekedtek aztán negyvenmilliós jutalommá például a korábbi vezérigazgató-helyettes nyugállományba vonulásakor. Ahogyan az ex-vezérigazgató nyilatkozta nemrég: neki ez járt. Lám, úgy gondolták, sőt el is hitték, hogy nekik ez jár.Kiderül majd, hogy valóban történtek-e bűncselekmények. A nagy rablánccsörgés és csontvázzörgés azonban lassan immunissá teszi az embereket, így aztán sokan nyilván a DRV-sztorit is kizárólag azon keresztül ítélik meg: olcsóbb lesz-e ettől a víz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!