Vélem-én

2010.11.06. 07:21

Segítsünk Kristófnak!

Én nem tudom, hogy régebbi korokban volt-e olyan sok beteg gyermek, fiatal, mint mostanában. De a mostani időkben elborzasztóan számosan küzdenek az életükért, főleg rosszindulatú daganat, vagy valamilyen veleszületett betegség miatt.

Czene Attila

Pedig a folyamatosan korszerűsödő egészségügyi ellátás nagyobb esélyt kellene hogy adjon az életre, mint volt az elmúlt évszázadokban. Röntgen csak nemrég, 1896-ban publikálta először találmányát a test átvilágításával kapcsolatban, a CT (komputertomográfia) kifejlesztéséért pedig 1979-ben kapott orvosi Nobel-díjat két tudós.Valami van a levegőben? Van hát, s kipufogógázból tán még a legkevesebb. De van valami az élelmiszerekben is, s a szólás szerint az vagy, amit megeszel. Brrrrr, hogy mennyi E-vel jelölt mesterséges anyagot tartalmaz a legegyszerűbb konzerv és üdítőital is.

Sok sarlatán meglovagolja a növekvő keresletet, hosszú évek óta hallani maláj-szigeteki csodadoktorokról, aztán az idő teltével helybe jöttek a csontkovácsok. Sok pénzért ígérnek gyógyulást, s bizony – bár a legtöbb ember erre már későn ébred rá – az egészség mindennél többet ér.

De temérdek euróba vagy dollárba kerül a legális gyógyulás is. A Somogyi Hírlap most Kristófnak próbál segíteni; a 15. születésnapját ma ünneplő kaposvári fiú myeloid leukémiában, vagyis fehérvérűségben szenved. Van jó hír is vele kapcsolatban: nem adta föl, ahogyan az édesanyja sem.
Aki tud, segítsen nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!