Vélem-én

2010.12.14. 07:36

Pláza vagy tópart?

Sose lesz igazság bizonyos kérdésekben. Engem idegesít, ha úgy veszik fel a telefont: na, mondjad..., de a hívó szerint ez rendben van.

Varga Andrea

Szerintem nem illik farmerben menni ünnepségre, szülőtársam szerint illik. Szerintem nem muszáj vasárnap húslevest enni, édesanyám szerint muszáj.  Mindannyiunkra hatással lesz, mégsem lesz soha egységes álláspont: tartsanak- e nyitva vasárnap a boltok? Hallunk arról, hogy a Teremtő pihenőnapnak szánta a vasárnapot és a boltosok hadd legyenek övéikkel, meg a bevételkiesés sem jelentős. Mások úgy vélik: sokat hoz a konyhára a vasárnap, és jelentős fejlesztés kéne a szombati dömping levezényléséhez. Továbbá, a 8-tól 4-ig munkaidő a múlté, muszáj hétvégén vásárolni. A dolgozók véleménye megoszlik: van aki bánná a zárva tartást a plusz pénz miatt, más támogatná. S milyen érdekes, hogy olyan üzletlánc is kampányol a változtatás mellett, amelyik jellemzően nem tart nyitva vasárnap!

A bibliai pihenőnapot nem vitatom (legyen az szombat vagy vasárnap), de nem hiszem, hogy a hétvégi nyitva tartás zúzza szét a családokat. Nem vagyok eladó, ám újságíróként gyakran nem szabad a hétvégém, s ez még senkinek nem szúrt szemet. Ahogy a tűzoltók és a rendőrök munkaideje sem. Mindannyian tudjuk: ez a munkánkkal jár. Ha meg nem dolgozom, az én döntésem, hogy plázában vagy tóparton sétálok a gyerekkel vasárnap.

Férfi és nő hogy érthetné meg egymást, amikor mindkettő mást akar? A férfi nőt, a nő férfit – írta Karinthy. Igazsága továbbgondolható és szerencsére úgyis döntenek helyettünk ...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!