Vélem-én

2011.02.21. 20:08

Csak a postás közös

Akár jól is működhetne a falusi lét. ahogy a német filmekben: minden zöld és tiszta, dalolnak a madarak, nem hullik a házról a vakolat, új traktor a kertben, mellette a nagy családi autó, reggeli a teraszon ( persze nem zacskós tej, hanem csupros a szomszédtól, akinél tehenek legelnek), az emberek mosolyognak.

Varga Andrea

A magyar falvakkal közös metszetet jelenleg csak a postás jelenti, mert őt mindenhol megugatja a kutya.

Magyarországon aki teheti, elmenekül a kisfalvakból. Falusinak lenni egyenlő a kiszolgáltatottsággal: napi két autóbusz járat, az infrastruktúrát a villany testesíti meg, a munkahelyet a közmunka, ahogy a kirándulást a kórházi vizsgálatra való utazás, ami egy napos program és közben szendvicset lehet rágni. Errefelé a stroke és artériás vérzés biztosan nem túlélhető.Van viszont kiskakas a szemétdombon, ez a bolt tulajdonosa ( persze nem itt lakik), aki a legsilányabb árukat is eladja sokszoros áron, hiszen nincs konkurencia. Konkurálnak ugyanakkor a bögrecsárdák, lévén több is belőlük, de ugyanazzal a bolondító lőrével. És van magány, hiszen a gyerekek ide már csak látogatóba jönnek, ha jönnek.

Mert élnek inkább a városban, a panell ötödik emeletén díszhalakkal. Válogathatnak a boltokban, közel a kórház, az iskola, a piacon bioalmát árulnak, vasárnap étterem, kikapcsolódásnak színház. Igaz, csillagot sose látnak, mert eltakarják a házak és az aszfalton nem lehet mezítlábazni, az orgonaillat meg csak a mosdóból ismerős. Viszont és nem mellesleg tovább élnek.
Valami itt nagyon el lett rontva...

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!