Vélem-én

2011.02.12. 07:08

Még egy szobrot a Desedához!

Veszélyes út amin jársz, veszélyes út amin járok – énekli a Republic együttes frontembere, Cipő, s a dalszövegből az is kiderül, hogy a 67-es útról van szó.

Czene Attila

„Nagy esők jönnek és itt maradok, itt maradok örökre” – ez a félelem is megszólal a slágerben. No nem kell örökre itt maradni, mert csak óriási felhőszakadás képes a főútra hordani a sarat, amúgy betonszalag, még ha kátyúk százaival foltozott is. De nem mindegy, hogy Somogybabodról Kaposvárra, vagy a Balaton felé indul a sofőr. Északra ugyanis sokkal hamarabb célhoz ér. Arrafelé ugyanis már gyorsforgalmi út vezet.

A 67-es főút korszerűsítése nagyon régi vágy, nincs olyan jelentősebb politikus Somogyban, aki ne beszélt volna arról: fontos, hogy Kaposvárt, illetve a taszári repteret gyorsforgalmi út kösse össze az M7-es autópályával. Bár az MSZP-nek voltak Somogyban erős politikusai, a munka nem készült el. S időközben Taszár kikerült az érvrendszerből.Most a Fidesz-KDNP kormány Széchenyi-tervében a Somogy megyei teendőket illetően az elsők között szerepel a 67-es főút korszerűsítése. Sokakkal együtt ismét reménykedem, mert a fejlesztés révén jelentős mértékben rövidülhet a menetidő, s remélhetőleg kevesebb lesz a baleset is.

A vággyal nem vagyunk egyedül: a sellyei kistérség (Ormánság) a Dél-Dunántúl egyik legelzártabb térsége, s az ott élők régóta arra várnak, hogy Kaposváron-Szigetváron át a 67-es főút, mint köldökzsinór kösse össze őket a Balatonnal.
A Desedánál szobrot állítottak a Republic slágernek. Jó lenne mellé egy másik is, ami a beruházás megvalósulásának állít emléket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!