Vélem-én

2011.02.26. 07:23

Örök keserv a politika?

Mert benne élsz te minden félrecsúszott nyakkendőmben, és elvétett szavamban – írta Juhász Gyula az ő örök Annájának. Gyönyörű gondolat, de vajon mi van manapság az „elvétett” szavak mögött?

Czene Attila

Nem is emlékszem már vissza arra, hogy bolti eladó, vagy balatoni vendégváró arcán mikor láttam utoljára igazi, felszabadult mosolyt. Pedig nem kerülne semmibe, hogy kedvesen bánjanak azokkal, akiknek a pénzére vágynak. S a helyzet az idők során egyre durvult. Tegnap reggel a kaposvári Berzsenyi utcában a mögöttem álló gépkocsi sofőrje bőszen nyomkodni kezdte a dudáját (pontosabban a Volkswagen dudáját), pedig pirosról még csak sárgára váltott a lámpa. Aztán húsz méteren belül bevágott mellém a másik sávon, az öklét rázta felém, miközben fröcsögve ordított a szája...Normális viselkedés ez egy húszévesforma, ápoltnak és értelmesnek kinéző hölgytől? Ráadásul tét nélküli helyzetben. Amikor elmeséltem ezt a történetet a kollégáimnak, egymásra licitálva soroltak sztorikat, amelyek az enyémen bőven túltettek. Vajon megbolondultak az emberek?

A körülmények tesznek bennünket feszültté, már hosszú évek óta. Akinek van munkahelye, annak egyre több a feladata. S a politikusok sem nyugtatják meg tetteikkel a honpolgárokat, hanem kommunikációjukkal inkább izgalomban tartják őket. Bennünket.

És egész elhibázott életemben élsz és uralkodol örökkön, Amen – zárja versének sorait Juhász Gyula. Egyes kiadásokban Ámen helyett az Anna szó szerepel. A mában akár ez a szó is lehetne a helyén: politika. Ámen?

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!