Vélem-én

2011.03.02. 06:56

Most múlik? Pontosan...

Nézzük meg, hogy hogyan adósodtunk el! Kezdtük úgy, hogy eladósodtunk – jelentette ki Matolcsy György, amire masszív lejtmenetbe kezdett a hazai tőzsde, s alig két óra alatt 600 pontos mínuszt produkált.

Vas András

Merthogy a nemzetközi pénzpiac azért ennél többet várt: a Csík zenekar Most múlik pontosan slágere még bizonyosan tetszett nekik, ám nagyjából ez volt a legkonkrétabb dolog, ami elhangzott a régóta lebegtetett reformok bejelentésének délelőttjén. Persze szóba került a költségvetési deficit, az államadósság, a bankadó – 26 intézkedés, mely állítólag alapjaiban változtatja meg az ország állapotát.

Akár legyinthetnénk is, ha a 26 pont jelentős része nem a mindennapi életre vonatkozna. Ám a kormány átalakítja a gyógyszer-finanszírozást, s egyértelmű, ki fizeti meg az ártámogatási különbözetet. A közmunka-program új szabályai miatt is sokan aggódni kezdhetnek a somogyi aprófalvakban, ahogyan a megyében egészen más hangsúllyal érvényesül a korkedvezményes és rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, mint Győrben vagy Sopronban, a felsőoktatási törvény módosítása miatt pedig a Kaposvári Egyetem vezetőinek főhet majd a feje.Kétharmados többségtől, ilyen felhatalmazás birtokában a keddi bejelentés kevés: megannyi kibontatlan terv és ígéret konkrétumok nélkül. Illetve azért akadt ilyen is: a forint azonnal gyengülni kezdett a svájci frankhoz és az euróhoz képest, amit a valutahitelesek igen konkrétan meg fognak érezni.

Nekik a dal vége juthat eszükbe: Egy indián lidérc kísért itt bennem, Szemhéjain rozsdás szemfedő. A tükrökön túl fenn a fellegekben, Furulyáját elejti egy angyalszárnyú kígyóbűvölő…

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!