Vélem-én

2011.05.13. 07:40

A második mondat

A pestiek vidéken, a vidékiek Pesten reformálnának.

Balassa Tamás

Így összegezte az új önkormányzati törvény első olvasatát átjáró fuvallatot egy somogyi polgármester. És azonnal előállt az ötletével is: ötszázezer forint fölött ne kapjon fizetést ember Magyarországon, s mivel ennyit a közszférában gyakorlatilag csak politikus keres, hát a politikus nadrágján helyezte el a tomporbillentést.

Törésvonalból úgysincs elég hazánkban, hát legyen egy fővárosi-vidéki is! Mert a falun, mondá emberünk, legalább látszik a rengeteg közmunka, ami nem mellesleg az egyetlen munkalehetőség ott, falun (a másik a polgármesteré), ezzel szemben a fővároson gödrök látszanak ott, ahol nem kellene, és nem látszanak, ahol kellene. Utóbbi a metró.Én azt nem tudom, hogy tényleg így kell-e nekilátni egy reformnak, bár gyanítom, hogy Széchenyi bármely szabadon választott kortársa szerint nem így. De az egy más világ volt. Itt és most még nem született meg az ember, aki igazat kívánna mondani a népeknek, és lehet, hogy igaza van, mármint a handabandázás szükségességében. De tegyük föl, hogy még sem, és ideje lenne előállni a második mondattal, az elsőt már ismerve: az elmúlt nyolc év katasztrófakormányzása az államadósság gigászi szakadékának a szélére juttatta az országot, ahonnan halált megvető szakértelemmel visszakormányoztuk. A második az lehetne, hogy most akkor kevesebb jut emberek egészségügyből, önkormányzatból, felsőoktatásból, de nézzük, hogyan álljunk hozzá, segítsetek kisebbnek lenni! Istenért ki nem mondaná ezt politikus a töketlen kommunikátorok miatt. Szijjártó, Nyakó monnyonle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!