Vélem-én

2011.05.25. 12:00

A probléma kódolva

A postafordultával küldött válaszlevél alapján könnyedén elhelyezhetnek bárkit a politikai palettán.

Vas András

0200644667... Ez volnék én. Egyelőre csak virtuálisan, hiszen még nem küldtem vissza a szociális konzultációs kérdőív nevemre és címemre postázott válaszborítékját. A közigazgatási minisztérium államtitkára állítja, ha postázom sem történik semmi, a vonalkód ugyanis csak a beérkező válaszok feldolgozását segíti. A szakemberek szerint viszont technikailag nem ördöngösség, hogy a válaszaimat hozzátársítsák a nevemhez, címemhez, s egyéb adataimhoz – tényleg nem lehet az, ha az adóhivatal is hasonlóképpen tárolja a bevallásokat.

Így viszont már mocorogni kezd az emberben a kisördög, hiszen a postafordultával küldött válaszlevél alapján könnyedén elhelyezhetnek bárkit a politikai palettán, nem véletlen, hogy az adatvédelmi biztos is vizsgálatot indított az ügyben. Felmerült bennem, biztos, ami biztos, levágom azt a fránya kódot, ám ezzel együtt elvesztem az esélyét, hogy véleményt nyilvánítsak a devizaalapú lakáshitelek, valamint a majdani nyugdíjszámítás ügyében, hiszen ezek szerepelnek a kérdőív túloldalán, éppen a kód magasságában.Persze megfontolhatnám Szanyi Tibor ajánlatát is: a szocialista honatya szerint, ha nyugodtan akarok aludni, küldjem a válaszborítékot az MSZP címére, ahol majd összesítik, természetesen mindvégig szem előtt tartva az alkotmány 159-es szakaszát, mely biztosítja a személyes adatok védelmét. Csak annyit kell tennem, hogy az adatvédelmi nyilatkozaton a kormány által kijelölt államigazgatási szerv helyett a szocialista pártot jelölöm meg adatkezelőként – ez sem tűnik megnyugtatóbb megoldásnak.

Tanácstalanul forgatom tehát a kérdőívet, s megakad a szemem a mottón: Az emberek mellett állunk.
Jó, jó, de ilyen szorosan?

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!