Vélem-én

2011.05.04. 07:33

Favágás, sok forgáccsal

Végre elcsattant a kormányfő által beígért két tasli, bár ehhez Gyöngyöspatáig kellett fajulnia a helyzetnek.

Vas András

A kormány javaslatára az Országgyűlés módosította a büntető törvénykönyvet: a megszavazott indítvány szerint a jövőben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, mely riadalmat kelthet valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban. A kabinet ezzel reméli, hogy kihúzza a talajt a különféle szélsőséges paramilitáris szervezetek, mint a Véderő, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a Jobbik által gründolt Csendőrség, az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda, az Őrző Magyar Gárda – a Monty Python-csoport pironkodik, hogy a Brian életében csak a Júdea Népe Frontig és a Júdeai Nemzeti Frontig jutottak... –, a Nemzeti Őrsereg vagy a Betyársereg alól. Melyek a negyvenes évek első felének hazai ideológiai kukájából guberálva, s megfelelő politikai hátszelet maguk mögött tudva masíroztak az arcvonalba, hogy „helyi, népi” felhatalmazásra hivatkozva, s faji-rasszista alapon rendfenntartó erőként aposztrofálják magukat.Végre elcsattant tehát a kormányfő által beígért két tasli, bár ehhez Gyöngyöspatáig kellett fajulnia a helyzetnek – ahol szintén beleszaladtak néhány makarenkóiba a provokáló keményfiúk... –, ám az is kiderült, a szigorítással a szervezett keretek között működő polgárőrök kezére is béklyó került. A jövőben ugyanis a helyi egyesületek, csoportok csak a rendőrséggel együttműködve, írásbeli megállapodás után dolgozhatnak, ráadásul csak a bejegyzési területükön, azaz nem járőrözhetnek kedvükre, ami főként a kisebb településeken, kertvárosokban jelent majd jelentős biztonságérzet csökkentést.
A Monty Python ismét csak irigykedhet...

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!